Richmond Avenue, Bristol

A glazed side infill extension has been designed to bring light into the dark north-facing kitchen of this family home in Montpelier, creating additional floor space and storage for an expanding family.

 

The existing rear extension will be retained and has informed the simple material palette of exposed timber rafters, white render and painted timber framed glazing.

 

Inbuilt joinery in the form of a storage wall, dining alcove with storage box seat and a new window seat surround have been designed. These will maximise storage and display space and create some playful moments within the scheme.

 

EJ Studio has been appointed across all RIBA work stages 1-6. The project is due to start on site in June 2021 and EJ Studio will be overseeing the work and contract whilst on site. 

Project Details:

Contractor: Viking Restorations Ltd

Structural Engineer: Clegg Associates

Kitchen: IKEA & HUSK

Status: On Site June 2021

 

 

 

 

back to projects